Ademcoaching

Ademhaling zegt iets over je staat van zijn. Jouw fysieke, mentale en emotionele balans laat zich teruglezen in je ademhaling. Hoe meer stress je ervaart, hoe minder open en ontspannen je ademhaling is.

Hoe waardevol is het als je je bewust wordt van je ademhaling, zodat je de ademhaling kan gaan inzetten om je fijner te voelen.

Door optimaal te ademen ervaar je meer energie.

Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach is een professionele begeleider die mensen helpt bij het optimaliseren van hun ademhalingstechnieken om hun fysieke en mentale welzijn te bevorderen. Ademcoaching richt zich op het aanleren van bewuste ademhalingsoefeningen die stress verminderen, ontspanning bevorderen, en lichamelijke klachten verlichten. Ademcoaches creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten zich comfortabel voelen om hun ademhalingspatronen te verkennen en te verbeteren. Zowel mensen met lichamelijke klachten, zoals chronische pijn of ademhalingsproblemen, als degenen die mentale belastingen zoals stress, angst of burn-out ervaren, kunnen baat hebben bij ademcoaching. Het doel is om een diepere verbinding tussen lichaam en geest te stimuleren, waardoor cliënten meer rust, energie en balans in hun leven ervaren.

Ik zet me vooral in om mensen te helpen.  We kijken samen welke technieken we ingaan zetten, dit is afhankelijk van je hulpvraag. Heb je een specifiek probleem met het ademhalingssysteem zoals astma, longcovid, COPD e.d. dan gaan we meer ademtechnieken inzetten . Wil je meer in je kracht komen en minder stress ervaren dan gaan we waarschijnlijk met verbondenademhaling aan de gang. Tijdens het ademen begeleid ik jou, geef aanwijzingen waar nodig en pas ik drukpunten toe om ademruimte te creëren.

Welke ademcoach past bij mij? Belangrijk is dat je je veilig voelt.

Wanneer je met je adem gaat werken, zal je te maken krijgen met wat er speelt in jou: je emoties, gevoelens en bewustzijn. Belangrijk is dat dit goed begeleid wordt.

Hoe werk ik:

We beginnen met een gratis intake. Tijdens de eerste sessie maken we kennis met elkaar. Wat is je doelvraag, wat zijn je klachten en wat ben je bereid daarvoor te doen. Ik doe een aantal testen om een goede ademanalyse te krijgen . Daarna bepalen we welk behandeltraject we gaan toepassen. In een behandeltraject van 5 sessies, begeleid ik je om tot het doel te komen. Je kunt ook beginnen met een sessie en te voelen wat het met je doet en of het bij je past. Ademhalingstechnieken zijn geen quick fix. Na afloop van iedere sessie, krijg je huiswerk mee. Het vraagt tijd, geduld en regelmatige oefening om de verandering die nodig is te verankeren.

Ik werk met verschillende technieken o.a.: B-mind ademtechniek, O2 max, Shift ademhaling, Buteytko technieken  (niet gecertificeerd),  Wim Hof Methode (WHM), Hartcoherentie, Verbonden ademen ofwel breathwork

Voor wie?

Ademcoaching kun je inzetten bij:

 • Hyperventilatie, astma, copd of long covid
 • Concentratieproblemen
 • Stres
 • Hartkloppingen
 • Slaapproblemen
 • Moeite om te ontspannen
 • Duizeligheid
 • Paniekaanvallen
 • Burn-out
 • Trauma
 • Ontspanning

Investering:

Een intake is gratis.

Een ademcoaching  individuele sessie (60 tot 75 minuten)                       85 euro

Een ademcoaching traject van 5 sessies kost                                           375 euro

.

Breathwork (verbonden ademen) (ongeveer 2 uur)                                  120 euro

Breathwerk traject van 3 sessie                                                                  320 euro

Breathwork duo sessie  p.p.                                                                         90 euro

Wil je ook bewust worden van je ademhaling en deze  krachigetool  inzetten in je dagelijks leven ?

Of wil je oude vast gezette patronen doorbreken.

Maak dan een afspraak!

Neem contact met mij op voor een afspraak voor een ademsessie of vrijblijvende aanvullende informatie. Ik hoor graag van je! Je kunt de ademsessie ook bij je thuis ontvangen.

Namkha is een Herleva en B-mind Yellow  en Orange belt gecertifceerde ademcoach. Meer informatie vindt u op B-mind   en bij herleva.nl.

This image has an empty alt attribute; its file name is bmind-orange-belt-certificering-medium.png

De YellowBelt Ademcoach opleiding is erkend en geaccrediteerd door:

KTNO , Accrditatiebureau fysiotherapie, NVST, VIV, VBAG, FAGT,NRTO