Stoelyoga

Wat is stoelyoga en wat kan ik er mee bereiken

Mensen functioneren fijner als ze lichamelijk en geestelijk fit zijn. We zijn dan vol levenslust energie en kunnen ook beter ontspannen. Jammer genoeg is dat heel vaak niet het geval. Soms schiet de lichamelijke conditie, vanwege tekort vanwege onvoldoende beweging of fysieke beperking.

Soms hebben mensen juist te veel aan hun hoofd, wat tot stress en spanning leid. Meestal is het een combinatie.

Stoelyoga kan helpen om de geestelijke en lichamelijke conditie te verbeteren.

Hoe ziet een les Stoelyoga eruit?

Een stoelyogales bestaat meestal uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. Er zijn diverse les vormen.

  • Lessen waarin zittende als staande oefeningen gecombineerd worden.
  • Lessen specifiek voor werknemers met een zittend beroep.
  • Lessen voor ouderen.
  • Lessen voor mensen met een chronische aandoening en rolstoelers.

Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat hoeft niet op een speciale stoel, maar kan op bijna alle stoelen. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken, Stoelyoga is laagdrempelig en heeft tegelijk een positief effect op lichaam en geest.  Niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is Stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van Stoelyoga.

https://www.stoelyoga-nederland.nl/

Mensen hebben een beter leven als ze lichamelijk en geestelijk fit zijn. Dan zijn ze ontspannen, levenslustig en vol energie.

Stoelyoga: ontspanning voor iedereen!